De ce sa construiesti o casa din lemn?

De ce sa construiesti o casa din lemn?
De ce sa construiesti o casa din lemn?

Atunci cand ne hotaram sa construim o casa apar tot felul de intrebari cum ar fi “Care este materialul cel mai potrivit?” sau “Cum imi dau seama daca o casa din lemn/BCA/ caramida, dupa caz, se potriveste cel mai bine cu preferintele mele?”.

         Multi dintre cei care doresc sa iti achizitioneze o casa sau sa o construiasca se lovesc de astfel de intrebari, motiv pentru care va vom prezenta atat avantajele cat si dezavantajele unei case construite din material lemnos.

Asadar iata AVANTAJELE:

          In primul o casa din lemn este mult mai eficienta energetic decat casele din zidarie sau materiale clasice deoarece lemnul este un bun izolator termic. Cheltuielile cu incalzirea  unei case din lemn pe timp de iarna si racirea acesteia pe timp de vara sunt cu pana la 50% mai mici decat in cazul caselor construite din caramida sau alte materiale.

        In al doilea rand constructia unei case din lemn necesita un buget redus, fiind potrivita atat pentru cei care doresc sa isi achizitioneze o casa dar nu dispun de o suma mai mare de bani cat si pentru cei care doresc sa isi construiasca o a doua casa, fie de vacanta, fie pentru folosirea acesteia in alte scopuri.

       Un alt avantaj al caselor din lemn este constructia structurii de rezistenta care se realizeaza din material lemnos de rasinoase si elemente metalice de legatura obtinandu-se o structura usoara si de durata. Timpul necesar pentru realizarea unei constructii din lemn este cu mult mai redus decat in cazul celor din materiale clasice, livrarea casei la “cheie”, asa cum se numeste procedura in termeni specifici, facandu-se in doar cateva saptamani.

        Casele din lemn au avantajul de a nu intampina probleme de seismicitate datorita greutatii reduse pe care le au, atat timp cat sunt executate corect.

       Inca un avantaj important al caselor din lemn este faptul ca se pot construi pe toata perioada anului, indiferent de anotimp.

       Cei care doresc isi pot construi si un beci sau un subsol, acest lucru nu este imposibil in cazul caselor din lemn.

       Avantaje sunt foarte multe, mai ales avand in vedere faptul ca lemnul este unul dintre cele mai durabile materiale, dar sa discutam putin si despre dezavantaje.

DEZAVANTAJELE:

          Unul dintre cele mai mari dezavantaje este acela ca intampinam dificultati in alegerea a executantilor datorita faptului ca se lucreaza cu un material care trebuie bine pregatit inainte de constructie si din acest motiv cei care isi doresc o astfel de casa trebuie sa fie foarte atenti in privinta provenientei lui.

         Un alt dezavantaj ar fi izolatia fonica slaba deoarece materialele usoare ( lemnul in cazul de fata) nu sunt foarte bune izolatoare fonice.

         Dezavantaj este si faptul ca lemnul este un material care intretine arderea si, desi lemnul este tratat cu tot felul de substante ignifuge inaintea constructiei, acesta tot isi pastreaza intr-o oarecare masura aceste proprietati.

         Inca un dezavantaj enumerat de specialistii in domeniu este acela ca trebuie evitata constructia unei astfel de case in zonele cu umiditate crescuta.

         Noi v-am prezentat cele mai importante avantaje si dezavantaje ale unei constructii din lemn sperand ca va vor fi de folos in luarea celei mai bune decizii pentru dumneavoastra.

Mai jos aveti cateva modele superbe de case de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *