Casa modulara | 15 modele practice de case facute din containere

       Casele din containere au inceput sa atraga din ce in ce mai multi simpatizanti din randul celor care isi doresc o casa de vacanta sau chiar o casa de locuit permanent. Acestea au fost folosite la inceput in constructii pentru cazarea muncitorilor, pe camp, in campinguri sau in zonele vulnerabile la dezastre naturale, insa din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru o astfel de locuinta.

 

Acest tip de case se poate construi din containerele folosite in transportul maritim si care au fost iesite din uz iar costul unui container poate ajunge pana la 1800 de dolari, insa pot fi construite si din containere noi dar pretul acestora poate urca pana la 6000 de dolari.

Constructia caselor din containere este una relativ simpla, practic se imbina doua sau mai multe containere pentru a da forma casei dorite, se pot chiar si suprapune pentru a obtine astfel o casa cu etaj.

       Doua dintre cele mai mari avantaje ale acestuit tip de casa sunt mobilitatea si costul redus de constructie. Faptul ca necesita autorizatie de construire doar in anumite conditii, rezistenta ridicata la cutremure si inundatii sunt si ele cateva dintre numeroasele avantaje. Acestea sunt rezistente la foc si la conditii meteo dificile, finisajele se pot personaliza exact ca in cazul unei case clasice iar izolarea termica se poate face si prin montarea unui acoperis verde.

 Un alt avantaj al unei case din containere este faptul ca reutilizarea unui container poate salva cca 3 tone de otel.

       Dezavantajele unor astfel de case ar fi:

  • -desi acestea nu necesita, in general, autorizatie de constructie, acest pas ramane la latitudinea primariei pe raza careia se afla terenul
  •  modificarea lor este restrictionata de faptul ca pot fi decupate (pentru geamuri, usi etc) decat in anumite moduri
  •  casele din containere nu sunt izolate termic, lucru ce va necesita executarea unei izolatii care sa evite un nivel de umiditate crescut pentru a elimina riscul aparitiei ruginei
  •  acoperisul suporta o greutate de maxim 300 de kg.
  •  necesitatea consultarii unui specialist deoarece probabilitatea ca acestea sa fi fost tratate cu pesticide pentru transportul pe mare este una destul de mare.

          Ca si in cazul constructiilor clasice, puteti opta pentru achizitionarea caselor modulare la cheie sau pentru construirea ei pas cu pas. Exista firme specializate care ofera astfel de servicii iar costul lor este cu mult mai redus fata de casele din zidarie.

Daca ti-a placut acest articol distribuie-l sa-l vada si prieteni tai 🙂

case din containere
case din containere 16
case din containere 12
case din containere 15
case din containere 14
case din containere 13
case din containere 9
case din containere 8
case din containere 11
case din containere 10

Citeste si 25 de modele superbe de case din lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *