Parchetul laminat, masiv si cel stratificat. Diferente, avantaje, dezavantaje

Se cunoaste deja faptul ca atunci cand dorim sa schimbam pardoseala si optam pentru parchet avem de ales intre parchet masiv, parchet laminat si parchet stratificat, dar hai sa vedem care sunt diferentele dintre aceste tipuri de parchet.

Parchet masiv – avantaje si dezavantaje

   Parchetul masiv este obtinut din stejar, salcam, frasin, fag, cires dar si din lemn exotic( mahon, eucalipt, palisandru, maslin sau stejar brazilian). Un parchet din lemn masiv da un aer elegant si rafinat incaperii in care este montat si creeaza imaginea unei pardoseli scumpe.

   Avantajele unui parchet masiv sunt rezistenta foarte mare putand astfel beneficiind de el o viata intreaga daca acesta este montat si intretinut corect, izolarea termica foarte buna datorita faptului ca lemnul este unul dintre cele mai bune materiale izolatoare, este usor de curatat si in plus nu face mucegai.

   Dezavantajele unui parchet din lemn masiv sunt costurile de intretinere ocazionale datorita faptului ca o data la cativa ani trebuie raschetat si lacuit din nou pentru a-si mentine sanatatea si aspectul si faptul ca absoarbe umiditatea excesiva dar pe care o elibereaza atunci cand aerul din incapere este uscat.

Parchet laminat – avantaje si dezavantaje

   Parchetul laminat este un produs sintetic ce se realizeaza din conglomerate lemnoase (resturi de lemn sau rumegus) amestecate cu diversi compusi si care este acoperit de un strat subtire din material plastic. Acest lucru il face ca sa fie mult mai ieftin decat un parchet masiv sau un parchet stratificat si implicit mult mai des intalnit in casele romanilor.

   Atunci cand optam pentru pardoseala din parchet laminat trebuie sa stim ca avantajele acestuia sunt faptul ca nu necesita raschetare sau lacuire, este mult mai usor de montat fata de un parchet din lemn masiv sau un parchet stratificat si in plus este mult mai accesibil. Exista inclusiv unele tipuri de parchet laminat care se pot monta peste incalzirea din pardoseala.

   Parchetul laminat are si dezavantaje cum ar fi durata de viata mult mai scurta fata de parchetul masiv sau cel stratificat (intre 8 si 30 de ani, in functie de calitatea lui), nu este un bun izolator, nu se poate rascheta si este sensibil la umiditate.

   Bineinteles ca la capitolul dezavantaje putem discuta si de faptul ca acestea difera in functie de calitatea lui pentru ca exista pe piata mai multe tipuri de parchet laminat si ele sunt clasificate in functie de trafic, de grosime si asa mai departe. Asadar un parchet laminat nu este chiar o optiune rea, pentru ca pe piata exista modele de parchet care ofera un aspect chiar foarte placut incaperii.

Parchet stratificat – avantaje si dezavantaje

   Parchetul stratificat se imparte in doua categorii: parchet dublu stratificat si parchet triplu stratificat. Diferenta dintre cele doua o face un strat in plus la cel triplu stratificat si stabilitatea dimensionala datorita celor 3 straturi.

   Montajul unui parchet stratificat se face destul de usor datorita sistemului de instalare cu click, iar unele tipuri de parchet stratificat nu necesita nici adeziv. Acest tip de parchet este un bun izolator, are o durata de viata prelungita si este foarte rezistent la uzura. Parchetul stratificat permite instalarea sistemelor de incalzirea in pardoseala si in plus poate inlocui cu succes parchetul din lemn masiv oferin incaperii un aer rafinat.

   Singurul dezavantaj a unui parchet din lemn masiv este faptul ca nu rezista la foarte multe raschetari, dar daca acesta este intretinut asa cum trebuie, nu necesita des astfel de operatiuni.

Speram ca v-am convins cu privire la tipurile de parchet, avantajele si dezavantajele lor si dorim sa va informam ca echipa AZC Construct va sta la dispozitie cu servicii complete de montaj parchet laminatmontaj parchet masivmontaj parchet stratificatplus servicii de  intretinere (raschetare, aplicare bait si lac).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *