Vezi ce se poarta in materie de perdele si draperii. Au aparut noi trenduri!

Atat perdelele cat si draperiile sunt piese importante pentru infrumusetarea locuintei sau a oricarui spatiu. Cand ne gandim la perdele si la draperii ne gandim la culoare, la relaxare, la un spatiu pe care vrem il transformam in „acasa” sau la un spatiu pe care vrem sa il redecoram.

     Putem folosi atat perdele cat si draperii pentru orice incapere din locuinta noastra. In general acestea se folosesc pentru sufragerie sau dormitor insa daca dispunem de o bucatarie mare cu un geam pe masura putem folosi perdele si/sau draperii ca sa ii schimbam designul.

     In functie de designul incaperii si de piesele de mobilier avem nevoie de perdele si de draperii pe masura. Culorile lor trebuie sa se potriveasca cu cele existe in interiorul camerei astfel incat cromatica rezultata sa fie una placuta. Pentru living putem alege draperii si /sau perdele ceva mai indraznete, ne putem juca mai mult cu culorile, putem creea o atmosfera calda, jucausa, eleganta sau rafinata, in functie de decorul camerei. Pentru dormitor ideal ar fi sa alegem o paleta de culori calde care sa il transforme intr-un loc linistit si potrivit pentru a petrece o noapte odihnitoare. Bineinteles ca si aici ne putem juca cu culorile, iar daca starea noastra ne permite putem alege si pentru dormitor draperii si perdele indraznete. Aici parerile sunt impartite, la fel ca si preferintele.

      O regula de baza atunci cand alegem aceste piese de decor este culoarea lor. Culoarea draperiilor trebuie sa fie intotdeauna diferita de culoarea perdelelor pentru a creea un contrast placut.

     Iata cateva modele si idei de design pentru perdele si draperii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *