5 motive pentru care ar trebui sa alegi o casa la cheie

      Optiunea de a-ti achizitiona o casa la cheie este din ce in ce mai raspandita in ultimii ani in randurile celor care isi doresc o casa. Cand ne referim la case la cheie ne gandim atat la a achizitiona o casa gata facuta pentru locuit cat si la contactarea unei firme de constructii pentru a ne face casa de la A la Z.

      Daca iti doresti o casa la cheie trebuie sa stii ca in Romania exista multe astfel de firme care vand case gata facute, tot ce trebuie sa faci este sa te muti in ea, dar si firme care se ocupa de toate etapele pentru a-ti executa o casa cu tot ce trebuie.

       Iata 5 motive pentru care sa optezi pentru o casa la cheie:

1. Costurile reduse

    Este cunoscut faptul ca atunci cand optam pentru case la cheie costurile cu constructia si cu finisajele sunt mai mici fata de constructia unei case pe etape. De ce este mai ieftina o casa la cheie? Pentru ca daca alegem sa ne facem casa dintr-o singura etapa, firma de constructii cu care vom colabora  ne poate oferi un discount atat pentru manopera cat si pentru materialele achizitionate (majoritatea dintre ei colaboreaza cu depozite de materiale de unde le pot achizitiona cu un anumit discount si automat si tu vei plati mai putin fata de pretul din magazin).

     Discount pentru materiale putem obtine si de la magazinele de specialitate daca cumparam materiale in cantitati mai mari.

     Un alt motiv pentru care costurile sunt mai mici ar fi faptul ca majoritatea celor care isi achizitioneaza o casa, la momentul respectiv locuiesc cu chirie, iar daca vei opta pentru constructia unei case in timp, pe etape, vei fi nevoit sa mai platesti cativa ani chiria pana sa iti termini casa, ceea ce duce la un cost in plus. Mutandu-te mai repede in casa la cheie pentru care ai optat vei economisi niste bani.

2. Timpul

    Timpul este foarte important pentru fiecare dintre noi si de aceea alegerea achizitionarii sau construirii unei case la cheie este mai profitabila din punct de vedere al timpului. Gandeste-te cum ar fi sa iti doresti atat de mult sa te muti in noua ta casa dar sa astepti ani intregi pana sa poti face acest lucru. Pe langa faptul ca ti se va parea o vesnicie, iti vei aglomera timpul si pana la urma vei ajunge sa nu te mai bucuri atat de mult de casa ta. O casa la cheie se poate face in aproximativ 3-4 luni, depinde de vreme, insa daca iti faci o casa pe etape vei perde cel putin 2-3 ani.

3. Alegerea finisajelor

   Alegerea finisajelor este un pas important in constructia unei case la cheie pentru ca odata alese, nu le vei mai schimba o perioada buna de timp. In momentul in care optezi pentru o casa la cheie vei fi nevoit sa iti alegi finisajele pentru intreaga casa si vei avea ocazia sa vezi ce paleta de culori sa alegi sau ce tip de materiale sa alegi, iar astfel iti va fi mult mai usor sa alegi exact ceea ce iti place si ceea ce iti doresti pentru casa ta.

    Daca alegem sa ne construim o casa pe etape, timpul de executie fiind atat de mare, te vei gandi si te vei razgandi de foarte multe ori in privinta finisajelor pana sa ajungi la aceasta etapa iar acest lucru iti poate afecta rezultatul. Exista posibilitatea ca azi sa iti doresti o anumita paleta de culori si peste o luna sa iti doresti alta, sa nu te poti decide in privinta lor si la final sa constati ca rezultatul nu este cel dorit deoarece, oarecum, ai incercat sa alegi cate ceva din fiecare iar cromatica rezultata sa nu fie una tocmai potrivita. Acelasi lucru se poate intampla si cu alegerea materialelor pentru finisaje.

4. Mobilarea si decorarea

    Atunci cand optam pentru case la cheie, automat si mobilarea va fi facuta intr-o singura etapa, ceea ce este un lucru foarte important. Atat piesele de mobilier cat si decoratiunile trebuie sa se potriveasca intre ele. Daca alegi sa iti mobilezi casa in timp, luna asta o piesa de mobilier si peste o luna- doua alta, s-ar putea ca piesele de mobilier sa nu se potriveasca intre ele si atunci nu iti va mai oferi confortul pe care ti l-ai dorit de la caminul tau. Casele la cheie au avantajul de a fi mobilate astfel incat toate piesele de mobilier si decoratiunile sa se potriveasca intre ele atat de bine incat sa ajungi pur si simplu sa iti adori casa.

5. Bugetul per total

    Poate ca nu toti ne permitem sa ne achizitionam o casa la cheie sau sa apelam la o firma care executa case la cheie, insa trebuie sa stii ca bugetul pentru o casa facuta de la A la Z dintr-o singura etapa este mult mai mic. In primul rand pentru ca vom sti de la inceput ce suma de bani trebuie sa alocam pentru constructia si finisarea casei si in al doilea rand pentru ca o constructie care se intinde pe o perioada mai lunga de timp nu are garantia ca va fi facuta cu aceeasi echipa de meseriasi, iar costurile pentru manopera pe care le practica echipa cu care ai inceput pot fi mai mici decat cele pe care le practica echipa cu care continui constructia, sau finisajele, dupa caz. Alegand casa la cheie vei avea certitudinea ca echipa cu care ai semnat contractul pentru constructia casei tale nu isi va modifica pretul iar tu vei economisi niste bani in acest fel. Acelasi lucru se intampla si cu mobilarea. Exista firme specializate care executa mobilier la comanda si care, in functie de cantitate, iti va oferi un anumit discount, ceea ce nu se va intampla daca tu vei achizitiona cate o canapea sau un dulap o data pe luna. In cazul in care nu dispui de bugetul pentru constructia unei case la cheie, sfatul nostru este sa mai astepti pana cand vei avea suma necesara si apoi sa optezi pentru constructia unei case la cheie.

Echipa AZC Construct iti sta la dispozitie cu servicii complete atat pentru constructia unei case la cheie cat si pentru constructia unei case pe etape. Mai multe detalii gasesti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *