ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Te-ai intrebat cum fac alte gospodine de le reuseste o ciulama de pui cu ciuperci atat de cremoasa? Ei bine in acest articol vreau sa iti arat cum reusesc eu sa fac aceasta mancare foarte delicioasa si cu un aspect foarte atragator.

Nu sunt bucatareasa de meserie insa atunci cand gatesc imi place ca mancarea sa aiba atat gust cat si aspect.

Se spune ca cea mai buna mancare este cea facuta dupa retetele vechi. Am invatat aceasta reteta de la mama prietenului meu. Deseori cand mergeam la tara in vizita ne astepta cu o ciulama calda servita cu mamaliguta. Cea mai buna ciulama de pui cu ciuperci si smantana am mancat-o la ea. Asa ca am urmarit-o o data sa vad si eu cum ii reuseste si am vazut secretul.

Ingrediente pentru cea mai gustoasa ciulama de pui cu ciuperci si smantana pe care am mancat-o vreodata

  1. 500 de grame de piept de pui
  2. 700 de grame de ciuperci brune (au o aroma mai intensa decat cele albe)
  3. 2-3 linguri de smantana
  4. faina alba
  5. ulei de floarea soarelui
  6. sare si piper
  7. Delikat sau vegeta
  8. patrunjel



Mod de preparare

Spalati bine pieptul de pui si taiati-l fasii sau cubulete, dupa bunul plac. Spalati bine si ciupercile si taiati-le felii. Puneti-le la fiert intr-o oala. Dupa ce acestea s-au fiert scurgeti-le bine de apa. Pastrati apa, aveti nevoie de ea.

Intr-o cratita puneti la incins 50 de ml de ulei. Cand acesta s-a incins adaugati 3 linguri de faina cu varf si amestecati incet la foc mic. Faina va incepe sa se ingroase. Adaugati treptat cate un polonic din apa in care au fiert ciupercile si puiul si amestecati continuu. Adaugati apa treptat pana cand sosul nu se mai ingroasa si ramane la consistenta unei creme.

Adaugati apoi ciupercile si puiul, sare, piper si delikat sau vegeta. Amestecati bine la foc mic inca 3-4 minute. Adaugati apoi 2-3 linguri de smantana. Lasati pe foc inca 2 minute. Adaugati putin patrunjel verde si este gata de servire.

Aceasta este reteta de ciulama de pui cu ciuperci si smantana pe care am „furat-o”de la mama prietenului meu. Se poate servi alaturi de o mamaliguta aburinda.

loading…
Loading…
Daca ti-a placut acest articol, te rugam sa ne ajuti cu o distribuire. Multumim

Leave a comment

Continuand sa navigati pe acest site, va dati acordul pentru folosirea cookie-urilor dvs. Mai multe informatii

Setarile de cookie-uri pe acest website sunt facute pentru "a permite cookie-urile", astfel incercam sa va oferim cea mai buna experienta de navigare posibila. Daca continuati sa folositi website-ul fara a va schimba setarile de cookie-uri, sau daca dati click pe "Accept", va dati consimtamantul pentru folosirea cookie-urilor de catre site-ul nostru .

Inchide