Paste cu sos pesto - o reteta pentru zilele in care esti mereu pe fuga

paste cu sos pesto - reteta delicioasa gata in doar cateva minute

De cate ori nu ti s-a intamplat sa vii acasa infometat dar sa nu ai rabdare pana gatesti ceva? Stiu, uneori ultimul lucru pe care ai vrea sa il faci dupa o zi lunga si obositoare de munca este gatitul. Cand auzi de gatit parca pica cerul pe tine.  De cele mai multe ori alegi sa comanzi mancare sau sa iti cumperi ceva de pe drum. Locuind o perioada in alta parte si avand un loc de munca solicitant am avut ocazia sa invat de la colegi o reteta de paste cu sos pesto care pur si simplu m-a fermecat. Pe langa faptul ca este gata intr-un timp foarte scurt, este si extrem de delicioasa.

Recunosc, am gatit-o de foarte multe ori in zilele in care ajungeam acasa epuizata si tot ce imi doream era sa mananc ceva delicios si sa ma intind in pat. Pentru ca este foarte usor de facut, reteta de paste cu sos pesto m-a salvat in zilele in care nici nu voiam sa aud de fast-food sau patiserii.

 

Ce mancam azi? Paste cu sos pesto, bineinteles!

Se intampla de multe ori sa aud aceasta intrebare: „Ce mancam azi?” Si fara sa stau prea mult pe ganduri, stiind ca am un as in maneca care mereu ma salveaza in zilele in care gatitul mi se pare un chin raspundeam: „Paste cu sos pesto, bineinteles!”.

Probabil o sa va intrebati daca asta mancam zilnic..:)) Nu, nu gateam atat de des aceste paste. Atunci cand am aflat de ea eram foarte incantata de faptul ca am mai descoperit inca o reteta rapida si mai ales delicioasa.

paste cu sos pesto
Pentru ca aceasta reteta de paste cu sos pesto sa fie intr-adevar foarte rapida am ales sa o prepar cu sosul gata facut. Gasiti sos pesto in orice supermarket la raionul de sosuri. Bineinteles, puteti prepara sosul pesto si acasa. Ingrediente:  -3-4 catei de usturoi -3-4 foi de dafin -250 de grame de paste -sos pesto dupa gust -parmezan – daca nu aveti parmezan puteti folosi si branza de burduf sau cascaval -cateva rosii cherry (optional) -sare, piper dupa gust -1 lingura de ulei de masline -aproximativ 1 litru de apa Mod de preparare: Puneti apa la fiert intr-o oala de dimensiuni medii. Adaugati uleiul de masline, foile de dafin, sare si piper. Presati usturoiul cu lama cutitului apoi adaugati-l si pe acesta in oala. Lasati-le sa fiarba 4-5 minute dupa care scoateti usturoiul si foile de dafin. Adaugati pastele si lasati-le sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt fierte, strecurati-le si treceti-le printr-un jet de apa rece. Puneti pastele inapoi in oala si adaugati sos pesto dupa gust. Pastele cu sos pesto se servesc cu parmezan, branza sau cascaval ras deasupra si cu rosii cherry taiate jumatati. Acum ca v-am convins cat de rapida este reteta mea de paste cu sos pesto, va doresc Pofta buna!

S-ar putea sa iti placa si…

loading…


Daca ti-a placut acest articol, te rugam sa ne ajuti cu o distribuire. Multumim

Leave a comment

Continuand sa navigati pe acest site, va dati acordul pentru folosirea cookie-urilor dvs. Mai multe informatii

Setarile de cookie-uri pe acest website sunt facute pentru "a permite cookie-urile", astfel incercam sa va oferim cea mai buna experienta de navigare posibila. Daca continuati sa folositi website-ul fara a va schimba setarile de cookie-uri, sau daca dati click pe "Accept", va dati consimtamantul pentru folosirea cookie-urilor de catre site-ul nostru .

Inchide