friptura de porc frageda

Cred ca tuturor ne place sa ne incantam papilele gustative cu o friptura de porc frageda. De multe ori, insa, carnea nu iese atat de frageda cum ne-am dori. Asa ca m-am gandit ca secretul meu pentru o friptura de porc frageda o sa va fie de folos 🙂

De fiecare data cand fac aceasta reteta, cei din familie sunt foarte incantati. Ba chiar mananca cu o pofta de nedescris.

Pentru friptura folosesc de obicei cotlet de porc pentru ca are si putina grasime dar se poate folosi si carne de lucru sau ceafa, spre exemplu. Ingredientul secret il veti afla mai jos.

Iata de ce ai nevoie pentru o friptura de porc frageda

  • 4 bucati de cotlet de porc cu grasime
  • 6-7 catei de usturoi
  • 6-7 foi de dafin
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • sare si piper
  • 1 lingura de ulei
  • ingredientul SECRET este berea – ai nevoie de 300 ml de bere

Mod de preparare

friptura de porc
Prima data spalati bine carnea. Daca nu folositi cotlet, taiati carnea felii de grosimea unui deget. Condimentati-o cu sare, piper, boia, cimbru si rozmarin. Incingeti tigaia, puneti o lingura de ulei si apoi asezati carnea. Lasati-o cate un minut pe amebele parti la foc mediu dupa care adaugati apa cat sa o acopere. Presati usturoiul cu lama cutitului si adaugati-l in tigaie. Adaugati si foile de dafin si acoperiti tigaia cu un capac. Lasati tigaia la foc mediu. Separat, pe un al ochi al aragazului puneti o cratita cu apa sa se incalzeasca. 

Secretul pentru o friptura de porc frageda

Asa cum va spuneam mai sus, secretul este BEREA. Insa mai exista inca un mic secret, si ala este apa fierbinte. Carnea trebuie fiarta pana cand intra furculita bine in ea. De fiecare data cand completati cu apa, aceasta trebuie sa fie fierbinte. Daca completati cu apa rece, carnea nu se va fragezi la fel. Cand carnea este suficient de fiarta (intra furculita in lejer in ea) este momentul sa adaugati berea. In tigaie trebuie sa fie si apa in momentul in care adaugati berea. Acoperiti din nou si lasati la foc mediu pana scade de tot. Cand a mai ramas doar putina apa in tigaie scoateti usturoiul si foile de dafin. Dupa ce apa a scazut lasati carnea aproximativ 2 minute pe fiecare parte sa se prajeasca la foc mic si gata. Pofta buna!

Citeste si: Paste cu sos pesto – reteta rapida si nemaipomenit de gustoasa

Friptura de porc frageda se poate servi cu orice granitura. Eu de obicei o servesc cu cartofi prajiti ( desi stiu ca nu este o combinatie buna pentru silueta :)) ) sau cu piuree. Acesta este secretul prin care eu reusesc de fiecare data sa gatesc o friptura de porc frageda la tigaie. Vreau sa va zic ca iese nemaipomenit de buna si de gustoasa 🙂 Daca aveti si voi un secret sau o metoda prin care faceti o friptura de porc frageda si gustoasa, va rog sa mi-l spuneti si mie intr-un comentariu 🙂
S-ar putea sa iti placa si…
loading…
Daca ti-a placut acest articol, te rugam sa ne ajuti cu o distribuire. Multumim

Leave a comment

Continuand sa navigati pe acest site, va dati acordul pentru folosirea cookie-urilor dvs. Mai multe informatii

Setarile de cookie-uri pe acest website sunt facute pentru "a permite cookie-urile", astfel incercam sa va oferim cea mai buna experienta de navigare posibila. Daca continuati sa folositi website-ul fara a va schimba setarile de cookie-uri, sau daca dati click pe "Accept", va dati consimtamantul pentru folosirea cookie-urilor de catre site-ul nostru .

Inchide